Een doorlopend krediet aanvragen? Zorg voor een betrouwbare kredietverstrekker!

Heb je plannen om te verbouwen of moet je auto worden vervangen? Het aanvragen van een doorlopend krediet stelt jou in staat, dit te realiseren. Zo hoef je niet direct een grote som geld zelf op te hoesten. Maar wat is een doorlopend krediet? Zorg ervoor dat je bij een betrouwbare kredietverstrekker terecht komt!

Doorlopend krediet

Zoals de naam het al zegt, is een doorlopend krediet een lening, die je tijdens de looptijd doorlopend kunt blijven aanspreken. Je leent een bepaald bedrag en betaalt daar maandelijks een rentepercentage over. Alleen over het bedrag dat je ook echt opneemt, wordt de rente berekend. Naast de rente betaal je ook een deel aflossing. Het is natuurlijk wel de bedoeling, dat het geleende geld uiteindelijk volledig wordt terugbetaald.

Flexibiliteit

Een doorlopend krediet aanvragen, vergroot jouw financiële flexibiliteit. Bij deze vorm van lening kan je het afgeloste bedrag namelijk ook weer opnieuw lenen. Een doorlopend krediet kent namelijk geen einddatum, tenzij jij hem uiteindelijk besluit op te zeggen na volledige betaling van de geldsom.

Rente

Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Dit betekent dat de rente enorm kan variëren. Hiermee verandert jouw maandbedrag dus ook. Stijgt de rente ineens enorm, dan kan je overwegen om de lening ineens of deels extra af te lossen. Zo houd je de kosten beheersbaar.

Betrouwbare kredietverstrekker

Zorg dat je voor het afsluiten van een doorlopend krediet in zee gaat met een betrouwbare kredietverstrekker. De lasten van de lening gaan immers lange tijd deel uitmaken van jouw vaste lasten. Zaak om een betrouwbare kredietverstrekker in de arm te nemen en zo de risico’s te beperken.

Doorlopend krediet aanvragen

Ga je uiteindelijk de stap zetten en een doorlopend krediet aanvragen, dan kun je online diverse vrijblijvende offertes opvragen. Zorg dat je alle voor- en nadelen goed met elkaar vergelijkt. Vervolgens kun je de lening online afsluiten. Afhankelijk van de geldverstrekker heb je eventueel een gesprek met een adviseur en wordt jou gevraagd om enkele documenten te verstrekken.

Geplaatst in Uncategorized

Waar moet ik op letten als ik ga beleggen?

Het is een hele stap om naast sparen ook met een deel van uw geld te gaan beleggen. Als je weet wat je kunt verwachten, is de kans op onnodige teleurstellingen een stuk kleiner.

Als spaarder weet u precies waar je aan toe bent. De bank of vermogensbeheerder seint je van tevoren in als de spaarrente verandert. Wanneer deze partij financiële problemen krijgt, staat de overheid via het depositogarantiestelsel garant tot een bepaald bedrag. Bij beleggen ontbreken deze zekerheden. De hoogte van het toekomstige rendement kan niet van tevoren voorspeld worden. Er bestaat een gevaar dat je (een deel van) uw investering verliest. Als beloning voor het lopen van deze risico’s krijgt u uitzicht op een rendement dat mogelijk hoger ligt dan dat van een spaarrekening. U hoeft overigens niet per se te kiezen; sparen en beleggen laten zich prima combineren. 

Risico en rendement
De hoogte van het verwachte rendement, hangt voor een heel groot deel af van het risico van een belegging. Bij een investering in een nieuwe Nederlandse staatsobligatie is de kans bijvoorbeeld heel klein dat de overheid de lening op de einddatum niet aflost. De beloning voor dit risico is dan ook relatief klein. Bij bedrijfsobligaties is het gevaar dat een partij zijn verplichtingen niet kan nakomen wat groter. Beleggers in dit soort leningen worden voor dat risico gecompenseerd door een hogere rente. 

Aandelen of obligaties
Investeren in aandelen staat nog een stapje hoger op de risicoladder. Hierbij verstrekt u geen lening die na verloop van tijd aflost, maar u wordt voor een klein deel eigenaar van een onderneming. In plaats van rente ontvangt u bij sommige bedrijven een gedeelte van de winst in de vorm van dividend. De beloning voor het grotere risico is dat de waarde van aandelen (beurskoers) vaak stijgt als het goed gaat met een bedrijf, bijvoorbeeld wanneer de winst toeneemt of het marktaandeel groeit. 

Waarschuwingslichten
Als u gaat beleggen moet u altijd in het achterhoofd houden dat u risico en rendement tot op zekere hoogte nooit los van elkaar moet zien. Als een partij u een heel hoog rendement in het vooruitzicht stelt met de belofte dat u nauwelijks tot geen risico loopt, zouden alle waarschuwingslichten moeten gaan knipperen. Dat is helemaal het geval als er bij de belegging ook nog vermeld wordt dat deze niet onder toezicht van de AFM staat. 

Beleggen met gemak
Voor veel mensen is een beleggingsfonds een aantrekkelijk alternatief voor het zelf selecteren van een aantal aandelen of obligaties. U hoeft zich dan niet te verdiepen in de vooruitzichten van de verschillende bedrijven en het volgen van de actuele marktontwikkelingen. 

Geplaatst in Uncategorized

Caferacer bouwen? Met deze tips geef je nooit teveel geld uit!

De motorliefhebbers onder ons zijn vast wel bekend met de grote voordelen van caferacers. Deze motoren beschikken over een unieke uitstraling en een rijke historie. De eerste caferacer werd gebouwd door een groepje motorliefhebbers die op zoek gingen naar een sportieve motorfiets. In die tijd waren er nog geen echte sportieve modellen verkrijgbaar. Motorliefhebbers besloten daarom zelf aan de slag te gaan en een basismodel om te bouwen tot een sportieve caferacer. Deze motoren werden zo genoemd doordat ze vol trots werden getoond op locaties waar veel mensen bijeen kwamen. Dit waren met name horecagelegenheden.


Kijk jij al tijden verlekkerd naar het aanbod op caferacerwebshop.com? Maar heb je een relatief klein budget om jouw caferacer geheel naar wens samen te stellen? Met de volgende tips geef je nooit teveel uit!

Kies voor de juiste basis

Voordat je kunt gaan bouwen aan een caferacer is het eerst belangrijk om voor de juiste basis te zorgen. Hier moet je niet te licht over nadenken. De juiste basis motor is namelijk niet alleen van belang voor de uitstraling van je caferacer, maar hiermee kan je ook nog eens heleboel extra kosten besparen. Gelukkig zijn veel motoren geschikt als basis voor de caferacer. Wel vereist de een wat meer werk dan de ander.

Voor het bouwen van een caferacer is het met name van belang dat de motor over een horizontale lijn van voor naar achter beschikt. Daarnaast moeten de wielen van gelijke hoogte zijn. Prima modellen zijn bijvoorbeeld de Honda CX500 en de Yamaha XS850.

Deze basis motoren zijn in werkelijk alle prijsklassen verkrijgbaar. Het kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn om voor een zeer goedkope motor te kiezen, maar bedenk wel dat de kwaliteit hier ook vaak naar is. Een zeer goedkope motor betekent ook vaak dat er veel klussen moeten worden gedaan om deze te kunnen rijden. Er zit een verschil tussen enkel gashendels van Caferacerwebshop en een nieuwe knipperlicht motor kopen en werkelijk alles aan de motor vervangen. Dat voel je in je portemonnee. En zo wordt goedkoop plotseling duurkoop. Vergis je daarom niet en kies niet alleen voor een relatief voordelige motor, maar bekijk ook hoeveel hier aan moet worden aangepast.

Bepaal het budget

Je bent nu de trotse eigenaar van de perfecte basis motor, maar wat nu? Denk niet dat je nu al de grootste uitgave achter de rug hebt, want er gaat nog veel meer komen om de perfecte caferacer samen te stellen. Het is immers niet alleen enkel een kwestie van een motor kopen. Je wil deze ook nog omtoveren tot echte caferacer. Begin daarom nadat je de eerste grote aankoop hebt gedaan met het opstellen van een budget.

Over hoeveel spaargeld beschik je momenteel? Hoeveel kun je maximaal uitgeven aan jouw caferacer? Wees realistisch en schat je budget vooral niet te ruim in. Het zou immers vervelend zijn als je straks in de financiële moeilijkheden komt omdat je je budget verkeerd had ingeschat. Hou er tevens rekening mee dat er vaak onvoorziene uitgaven bij komen. Reserveer daarom 8% van je totale budget voor dergelijke kosten. Hou je uiteindelijk toch nog wat geld over? Dan kan je deze altijd nog gebruiken om een uitgestelde aanpassing toch uit te voeren. Een db killer kopen en monteren hoort dan opeens tot de mogelijkheden.  

Wees tevens realistisch met hetgeen wat je zelf kunt doen en wat je beter kunt uitbesteden. Reserveer daarom ook tevens een bedrag voor arbeidskosten van een externe partij. Zo ben je op alles voorbereid.

Geplaatst in Uncategorized

U wordt beschuldigd van verzekeringsfraude. Wat nu?

Beschuldigd worden van verzekeringsfraude is niet prettig en kan tot serieuze strafzaken leiden. Frauderen bij uw verzekeraar is bij wet verboden in Nederland. Maar er worden ook (juridische) fouten gemaakt. En daar wilt u natuurlijk niet de dupe van zijn. Of u nu wel of niet onschuldig bent, u heeft ook in het geval van verzekeringsfraude recht op juridische bijstand en indien nodig een advocaat in de rechtszaal. Er zijn verschillende advocaten en advocatenkantoren in Nederland die gespecialiseerd zijn in verzekeringsrecht. In dit blog vertellen wij u meer over de vervolgstappen na betichting. 

Waarvan wordt u precies beschuldigd?

Zaak is om allereerst voor uzelf helder te krijgen waarvan u precies wordt beschuldigd. Er is sprake van verzekeringsfraude wanneer u bewust zaken heeft overdreven, niet duidelijk heeft aangegeven of verzwegen tegenover uw verzekeraar. Maar ook hier worden fouten gemaakt. En ook zeker onbewust. Een verzekeraar kan deze beschuldiging indienen, ook als u al jarenlang bij deze verzekeraar bent en netjes uw premies betaalt. De stempel ‘fraude’ kan voor verschillende gevallen gebruikt worden. Enkele voorbeelden:

 • U vermeldt bij de verzekeraar niet dat uw gestolen laptop niet 400 euro maar 650 euro kostte.
 • U geeft voorwerpen aan die helemaal niet gestolen zijn.
 • U vult een formulier foutief in of vergeet iets te vermelden. 
 • U weet niet precies hoeveel de geleden schade is, dus maakt u een schatting van het bedrag

Zoals u ziet zijn sommige punten terechte vormen van fraude. Bijvoorbeeld de laptop of gestolen voorwerpen. In zo’n geval is juridische bijstand lastig, want u weet zelf heel goed dat u fout zit. Maar onbewuste fouten komen voor. Zeker als u niet vaak of eerder een schadeclaim heeft ingediend. 

Hulp inschakelen

Fraudeert u bewust en weet u wat u aan het doen bent, dan is juridische bijstand mogelijk maar u weet natuurlijk zelf dat u de zaken bewust heeft voorgelogen of verdraaid. Een goede zaak opzetten is dan lastig. Toch is het invullen van verzekeringspapieren soms een grijs gebied. Waarde is niet altijd precies aan te duiden of uit te drukken in geld. Dus denkt u richting een bedrag. We gaan er even van uit dat u de zaken bewust niet wilde bedonderen en u uw claim naar eer en geweten juist heeft ingevuld. Wordt u dan toch beschuldigd, dan is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Die weet precies waar u rechten liggen en kan u ook helpen bij de verdere afhandeling van de zaak. Vooral prettig als het om een grote schadeclaim gaat. 

En dan?

Verzekeraars kunnen claims al snel afdoen als fraude, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een verzekeraar kan ook fout zitten of verkeerd onderzoek hebben gedaan. De advocaat probeert dit dan voor u helder in kaar te brengen. Hierdoor staat u sterker in de schoenen en heeft u een specialist aan uw zijde die adviseert en u begeleidt in het juridische proces. Zelf onderzoek doen kan natuurlijk ook, maar als u niet precies alle stappen kent, kan dat een flinke klus zijn. Uiteraard kan een advocaat in verzekeringsrecht u ook bijstaan in de rechtszaal, mocht het zo ver komen. 

Geplaatst in Uncategorized

De rol van een broker

Online beleggen is erg populair en heel gemakkelijk te doen. Je kunt ervoor kiezen om te beleggen via een beleggingsfonds, je vermogen laten beheren of via de beurs te beleggen. In het laatste geval heb je een broker nodig. De broker handelt actief in valuta, aandelen en grondstoffen. Een broker kan slaan op zowel een persoon als op een bedrijf. De persoon of het bedrijf handelt tussen de markt en de belegger. Broker is de Engelse term, de Nederlandse term is effectenmakelaar.

Wat doet een broker precies?

De broker is lid van de beurs en werkt in opdracht van beleggers. Er worden opdrachten aangenomen van andere partijen, waaronder pensioenfondsen, beleggers en andere particuliere klanten. Hij brengt een koper en verkoper bij elkaar. Dit kan op alle gebieden zijn, zoals opties, obligaties en aandelen. De broker heeft handelaren in dienst, die zorgen voor de actieve handel tussen twee partijen. Zij mogen niet zelf op de markt handelen.

Broker/dealer

Brokers vervullen één van de twee belangrijkste rollen op de effectenbeurs. De andere rol is de dealer. Wanneer een bedrijf beide rollen vervuld wordt het een broker/dealer genoemd. Deze rollen moeten echter strikt gescheiden blijven en daarom moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. Het mag nooit gemengd worden. Anders kan het zijn dat er geadviseerd wordt om bijvoorbeeld aandelen te verkopen, zodat zij zelfs vervolgens goedkoop kunnen inkopen. Dit is verboden.

Brokers vergelijken

Tegenwoordig is het mogelijk om via je bank te beleggen. Dit kan onder andere bij de grote banken, zoals Rabobank, Dexia en Fortis. Het is bij deze banken mogelijk om aandelen en andere beleggingen te kopen of te verkopen. Zij staan in dit geval dienst als broker of dealer. Via een vergelijkingssite is het heel gemakkelijk om verschillende brokers te vergelijken en vervolgens gelijk een rekening te openen. Het schijnt dat de meeste bekende brokers ook het beste zijn in hun vak.

Geplaatst in Uncategorized

Overweeg je om een kredietkaart aan te schaffen?

Een kredietkaart kun je voor veel soorten aankopen gebruiken. Vooral online en in het buitenland is het gemakkelijk om met een kredietkaart te betalen. Vaak is het hier niet mogelijk om te betalen met je gewone bankpas. Maar je kunt een kredietkaart ook gewoon in Nederland gebruiken bij alle winkels, tankstations en hotels. Een kredietkaart is dus eigenlijk voor elke soort betaling handig!

Een kredietkaart werkt niet hetzelfde als een gewone pinpas. Bij een pinpas wordt het geld direct van je rekening afgeschreven. Bij een kredietkaart heb je een bedrag per maand beschikbaar en wordt de aankoop van het beschikbare bedrag afgehaald. De meeste kredietkaarten hebben een limiet van 1000 euro, maar er zijn ook kaarten beschikbaar met een limiet van 2.500 of 5.000 euro. Je kunt alles uitgeven, totdat je het limiet hebt bereikt. Aan het eind van de maand moet je het uitgegeven bedrag gaan terugbetalen. Als je een maand je kredietkaart niet hebt gebruikt, hoef je ook geen geld terug te betalen. Bij sommige kredietkaarten is het ook mogelijk om het bedrag in termijnen terug te betalen. Als je ervoor kiest om het in termijnen terug te betalen, betaal je ook rente. Je betaalt dan uiteindelijk iets meer terug dan je limiet.

Kredietkaarten vergelijken

Er zijn verschillende kredietkaarten verkrijgbaar. Sowieso kan het limiet en de manier van afbetalen per kredietkaart verschillen. Maar er zijn ook nog speciale kredietkaarten. Er zijn bijvoorbeeld speciale kredietkaarten voor studenten. Deze kredietkaart heeft een lager limiet en de rente bij het aflossen is lager. Verder zijn er nog kredietkaarten waarbij je korting krijgt op benzine of waarbij je punten spaart voor vliegtickets.

Een kredietkaart heeft wel jaarlijkse kosten, maar ook deze verschillen per kaart. Het is verstandig om te vergelijken welke kredietkaart voor jou geschikt is. Geen kredietkaart is hetzelfde. En als je veel vliegt, kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om een kredietkaart aan te schaffen waarbij je punten spaart voor vliegtickets. Op deze manier kan een kredietkaart dus jou ook nog wat opleveren.

Geplaatst in Creditcard

Een klein bedrag lenen

Je hebt een klein bedrag nodig voor een korte periode: je hebt onvoorziene kosten, je zit even krap bij kas of die televisie die je al heel lang wilt, is eindelijk in de aanbieding. Een minilening is in deze gevallen ideaal.

Wat is een minilening?

Bij een minilening leen je een klein bedrag. Bij een bank kun je tussen de 300 en 2500 euro lenen. Dit geleende bedrag moet je binnen een looptijd van een jaar af betalen. Bij sommige banken moet je het zelfs binnen 3 maanden terug betalen. Ook zijn er nog geldvoorschietende instellingen of een kreditbeurs. Bij deze instellingen kun je een bedrag lenen tussen de 50 en 600 euro. Deze looptijd is een stuk korter: je moet het bedrag terug betalen binnen een maand. De eerste keer dat je leent, kun je sowieso niet meer dan 150 euro lenen. Als je vaker leent, kan het bedrag wel hoger worden.

Kosten van een minilening

De kosten van een minilening zijn afhankelijk van de instelling waar je het geld leent en het bedrag dat je leent. Bij een bank worden de kosten op dezelfde manier berekent als bij een persoonlijke rekening. Je betaalt dus over het geleende bedrag rente. Banken hanteren voor de rente de JKP formule: een percentage wat je door twaalf deelt, waardoor er een maandelijke percentage ontstaat. Als je JKP 12% is, moet je elke maand 1% rente afdragen. Als je een bedrag leent dat lager is dan 1250 euro, mag de bank maximaal 18,5% JKP vragen. Bij een bedrag hoger dan 1250, mag de bank maximaal 13,5% JKP vragen. Bij geldvoorschietende instellingen of de kreditbeurs zijn eenmalige kosten verbonden. Sommige instellingen hanteren vaste kosten per maand en andere over de hele looptijd.

Geplaatst in Uncategorized

Geld lenen

Bent u van plan om geld te lenen? Er zijn verschillende soorten leningen waarmee u geld kunt lenen. Hieronder worden de drie populairste manieren van geld lenen besproken: doorlopend krediet, minilening en persoonlijke lening.

1. Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet leent u op een flexibele manier geld. Het krediet is vrij opneembaar en tussendoor kunt nog meer geld lenen. U kunt nog meer geld lenen totdat u het vooraf afgestelde maximale bedrag heeft bereikt. De rente is vooraf niet vastgesteld en varieert per geleende bedrag. De rente is vaak wel lager dan bij ander soort leningen. Enige nadeel aan een doorlopend krediet is dat u nooit weet wat de totale rentekosten zijn. Uw kredietwaarde wordt bij een doorlopend krediet wel getest door het BKR in Tiel.

2 Minilening

Zoals de naam al zegt, is een minilening een lening waarbij u een klein bedrag kunt lenen. U kunt niet meer dan 750 euro lenen en het bedrag moet u binnen enkele weken alweer terugbetalen. Uw schuld wordt bij een minilening niet hoog en u heeft het geld snel op uw rekening. Wilt u geld lenen zonder dat uw kredietwaarde wordt getoetst bij het BKR? De minilening is dan een geschikte oplossing. Er vindt bij een minilening geen BKR toetsing plaats.

3. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u een vast bedrag leent en aflossen gebeurt maandelijks. De looptijd en de rente van de lening worden vooraf afgesproken. De rente is afhankelijk van de looptijd. Een persoonlijke lening kan afgesloten worden met een looptijd van 6, 12, 24, 36 of 60 maanden. De rente is vaak wel hoger dan bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening kunt u een bedrag tussen de 2.500 en 50.000 euro lenen en het is niet mogelijk om tussentijds extra geld bij te lenen.

 

Geplaatst in Lening

In het buitenland een creditcard gebruiken

Het gebruik van een creditcard in het buitenland is een beeld dat we steeds vaker zien. Een creditcard is tijdens een zakenreis of vakantie erg handig omdat je er van alles mee kan betalen. Een hotel boeken, eten en drinken betalen of zelfs shoppen kan goed met een creditcard. Het is zelfs mogelijk om in geval van nood geld op te nemen bij een geldautomaat, waar dit vaak met een gewone bankpas niet mogelijk is.

Het handige van een creditcard is dat je in verschillende landen kunt betalen, zonder allerlei vreemde valuta’s te pinnen. Zo betaal je in ieder land met de juiste valuta. Het kan overigens ook veel geld schelen wanneer we kijken naar de wisselkoersen.

Aankopen met een creditcard zijn veelal een half jaar verzekerd, waardoor je gemakkelijker aankopen in het buitenland zult doen. Daarnaast is het aanschaffen van een creditcard tegenwoordig niet zo moeilijk meer. Veel banken bieden een creditcard service aan, maar ook online is een creditcard zo af te sluiten.

Geplaatst in Creditcard

Zo bespaar je op je lopende leningen

Je hebt lopende leningen en wilt hier graag op besparen? Lees hier onze tips en ga direct aan de slag om geld te besparen!

In veel gevallen is het voordelig om je lopende leningen over te sluiten. Met name wanneer je meerdere leningen hebt lopen is dit interessant. Neem de volgende stappen en bekijk of ook jij kunt besparen op deze maandelijks terugkerende kosten.

 1. Ga na welke leningen je op dit moment hebt lopen. Maak een overzicht van de hoogte van deze lening en wat dit maandelijks kost.
 2. Bekijk of het mogelijk is om een deel van je leningen af te lossen met spaargeld.
 3. Ga na of er extra kosten in rekening worden gebracht wanneer je een lening vroegtijdig zou aflossen.
 4. Bekijk op internet de mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuwe lening. Hierbij is het verstandig om alle leningen bij één kredietverstrekker onder te brengen.
 5. Neem contact op met de mogelijke kredietverstrekker en maak een afspraak. Bekijk bij deze afspraak samen of de geschatte besparing mogelijk is.
 6. Wanneer het loont kun je de verzekering oversluiten.
 7. Bereken op welke datum je de boete van je oude kredietverstrekker terugverdiend hebt. Vanaf deze datum ga je daadwerkelijk geld besparen

Door onze tips te volgen moet het mogelijk zijn om te besparen op je leningen. In sommige gevallen is het helaas niet mogelijk om te besparen op je lopende leningen. Het is wel aan te raden om eens per jaar nog eens te kijken of het op dat moment nog steeds niet interessant voor je is.

Geplaatst in Lening Getagd met , , ,

Premium Partners

Traxion