Beste geld tip – Beleg het voor de lange termijn

Waarom beleggen voor de lange termijn de beste keuze is

Als je op zoek bent naar manieren om je geld te laten groeien, is beleggen een populaire optie. Maar als je gaat beleggen, is het belangrijk om te overwegen hoe lang je van plan bent om te beleggen. Beleggen voor de lange termijn kan een aantrekkelijke optie zijn, omdat het de kans op het behalen van goede rendementen vergroot. Beurspunt is zo’n beleggersforum waar je alle informatie kunt vinden om een goede belegger te worden.

Hoe beleggen voor de lange termijn werkt

Beleggen voor de lange termijn houdt in dat je geld investeert met het doel om het voor een langere periode te laten groeien. Dit betekent dat je bereid bent om te wachten tot je investeringen zich ontwikkelen en hun waarde verhogen. In plaats van je geld te beleggen met het doel om snel winst te maken, ben je bereid om te wachten tot je investeringen hun vruchten afwerpen.

Voordelen van beleggen voor de lange termijn

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het beleggen voor de lange termijn:

 • Meer kans op goede rendementen: Als je geld voor een langere periode belegt, heb je meer tijd om te profiteren van de groei van de markt. Dit betekent dat je meer kans hebt om goede rendementen te behalen.
 • Minder beïnvloed door korte termijn volatiliteit: Als je voor de lange termijn belegt, ben je minder beïnvloed door korte termijn volatiliteit op de beurs. Dit betekent dat je minder snel geneigd bent om te reageren op korte termijn schommelingen in de waarde van je investeringen.
 • Diversificatie: Als je geld voor de lange termijn belegt, heb je de tijd om een divers portfolio op te bouwen. Diversificatie houdt in dat je je geld over verschillende soorten investeringen verdeelt, wat de kans op het behalen van goede rendementen vergroot.

Tot slot

Het is belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd risico’s met zich meebrengt en dat het behalen van goede rendementen nooit gegarandeerd kan worden. Voordat je begint met beleggen, is het verstandig om je financieel te laten adviseren en om realistische verwachtingen te hebben wat betreft de mogelijke rendementen van je investeringen. Beleggen voor de lange termijn is misschien niet geschikt voor iedereen, dus overweeg je financiële doelen en behoeften voordat je een beslissing maakt.

Geplaatst in Uncategorized

CIS registratie eenvoudig verwijderen

Er komen vaak financiële risico’s voor in het leven en bedrijf van mensen. Een verzekering kunt u hiertegen beschermen door betaling te claimen en ze te laten vallen onder de dekkingsvoorwaarden. Niet alle mensen kunnen echter gemakkelijk een verzekering afsluiten. Een van de redenen hiervoor is omdat hun persoonsgegevens zijn geregistreerd bij Stichting CIS. Ook al lijkt het verwijderen van CIS registratie onmogelijk, u kunt het veranderen. De CIS database is toegankelijk voor bijna alle verzekeraars. Het slaat de belangrijke details van klanten op met betrekking tot hun gedrag. Zo kunnen verzekeraars eenvoudig achterhalen of u in het verleden verzekeringsfraude heeft gepleegd. De informatie voorkomt toekomstige fraude en houdt frauduleuze klanten weg.

Redenen waarom u CIS registratie krijgt

U zult nooit weten waarom u een CIS registratie krijgt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat bij uw naam een negatief aantal schadevrije jaren wordt geregistreerd. Daarnaast kan het ook komen omdat u uw rijbewijs kwijt bent of omdat u uw afspraken met de verzekeraar niet nakomt. Andere redenen zijn verzekeringsfraude en beledigend gedrag tegen de verzekeraars. Er zijn veel gevolgen als u zich bij CIS laat registreren, inclusief de moeilijkheid om dekking te krijgen. Verzekeraars nemen een kijkje in de database en bepalen of ze uw aanvragen goedkeuren.

CIS registratie wijzigen en verwijderen

Als u een CIS registratie hebt is er goed nieuws. Na verloop van tijd verdwijnt het namelijk uit de database. Dit is afhankelijk van het type melding. De kortste melding is 15 maanden en de langste is 8 jaar. Wie fraude pleegt, krijgt het langst zijn naam geregistreerd. U kunt de CIS registratie wijzigen of terugdraaien als deze onterecht of onjuist is. Dit kan door een verzoek tot correctie in te dienen bij de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar bepaalt of uw verzoek gegrond is of niet. Het is ook mogelijk om deze klacht met behulp van een professionele advocaat voor de rechter te brengen.

Een verzekeringsadvocaat inhuren

Het verwijderen van een CIS registratie is niet mogelijk omdat u en verzekeraars niet bevoegd zijn om die taak uit te voeren. Alleen de persoon die uw naam heeft geregistreerd, kan dat doen. Het achterhalen van deze persoon is belangrijk als u de CIS registratie wilt verwijderen. Dan is een verzekeringsadvocaat een uitkomst. Zij zullen een verzoek indienen om de gegevens in te zien en belangrijke informatie te achterhalen. Deze omvatten wie u heeft geregistreerd, waarom en wanneer. Zorg er dus voor dat u de juiste advocaat krijgt die u kan helpen bij het verwijderen van CIS. Zoek nu de juiste advocaat en laat direct uw CIS registratie verwijderen!

Geplaatst in Uncategorized

Starten met ondernemen? Houd hier rekening mee

Een onderneming beginnen, heerlijk als je vrijheid wil en niet onder een baas wil werken. Daarbij vergt het aandacht en focussen op het doel. Het is ook belangrijk om absoluut niet op te geven en veel informatie en kennis te hebben over het doel van de onderneming. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden. Klik hier voor sites met tips. De beweegreden van de onderneming moet duidelijk zijn en er moet hard voor gewerkt worden. Zorgvuldigheid en structuur is ook essentieel voor een eigen onderneming. De verschillende dingen die een ondernemer moet kunnen moeten duidelijk zijn. Uiteindelijk het is het doel en 

de waarom van een onderneming het allerbelangrijkste. Dan komt succes vanzelf

Administratie 

Bij het ondernemen is de administratie essentieel. Het opgeven van administratie zorgt voor zorgvuldigheid. De inkomsten en uitgaven van een onderneming zullen in het begin het verschil gaan maken. Elke kleine euro die een onderneming in de plus staat is positief. Daarom is het zeker aan begin belangrijk om dit bij te houden. Om dit zorgvuldig te kunnen doen kan er hulp worden gezocht bij uw administratie in Sliedrecht. Een administratiekantoor in Sliedrecht is niet de enige optie, er zijn nog vele andere administratiekantoren te vinden. Naast het administratiekantoor in Sliedrecht is er ook een in Amsterdam of Rotterdam, eigenlijk overal waar het nodig is. 

Onderneming opties

Er zijn vele opties te vinden qua inspiratie voor een onderneming. Dit kiezen hangt van verschillende factoren af. Waar is vraag naar? Waar heeft diegene passie voor? Hoe gaat het plan slagen? Dat zijn voorbeelden van dingen om over na te denken, maar het belangrijkste is kiezen voor iets waar passie voor is. Een onderneming moet leuk zijn om voor het succes te zorgen waar iemand naar wenst. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een onderneming waar met passie aan gewerkt wordt.

Geplaatst in Uncategorized

Ontslagen? Dit is wat u moet weten over de vaststellingsovereenkomst of transitievergoeding

Helaas ben je na jaren werkzaam geweest te zijn bij een bedrijf, ontslagen. Uiteraard is dit een vervelende uitkomst na zo’n lange dienstperiode en dit verloopt dan vaak ook niet zonder slag of stoot. Zo kan het voorkomen dat u een transitievergoeding krijgt, omdat de dienstbetrekking eindigt met toestemming van de kantonrechter. Een transitievergoeding kan men echter ook ontvangen, wanneer een tijdelijk contract niet verlengd wordt door de werkgever of de werknemer het contract beëindigd als gevolg van ernstig verwijtbaar handelen. Als er een transitievergoeding aan te pas komt, is het echter belangrijk om hier meer informatie over te werven. Hoe hoog is deze vergoeding namelijk en wat is het precieze verschil met een vaststellingsovereenkomst? Hier informeren we je over in deze blog, dus lees vooral snel verder!

Transitievergoeding of vaststellingsovereenkomst: hoe zit dit?

Een vaststellingsovereenkomst is iets anders dan een transitievergoeding. Een transitievergoeding is namelijk een geldsom die de werknemer ontvangt van de werkgever, wanneer er sprake is een tussenkomst van een kantonrechter of UWV. Dit is niet het geval bij een vaststellingsovereenkomst. De werkgever zal hoogstwaarschijnlijk dan ook een hogere vergoeding bieden bij ontslag bij een vaststellingsovereenkomst, omdat de kantonrechter zo omzeild kan worden en vele procedures voorkomen worden. Wilt u uw vaststellingsovereenkomst controleren? Laat dat over aan de specialist en neem contact op met transitievergoeding.nl!

De hoogte van de transitievergoeding berekenen

Wilt u niet de vaststellingsovereenkomst maar de transitievergoeding checken? Dan kunt u de berekening aanhouden van een derde deel van het maandsalaris per dienstjaar. Op die manier weet u precies of de totstandkoming van dit bedrag klopt en houdt u het heft in eigen handen. Meer weten hierover? Kijk voor een voorbeeldje op de website van transitievergoeding.nl. Wij helpen u graag verder met alle informatie omtrent de transitievergoeding om dit proces zo goed mogelijk voor u te laten verlopen.

Geplaatst in Uncategorized

7 tips om je woning in Rotterdam te verkopen

Wil jij je huis verkopen in Rotterdam? Wij geven 7 tips bij het je huis verkopen Rotterdam:

 1. Bepaal de juiste vraagprijs
 2. Knap je huis eerst op
 3. Zorg voor een schoon en netjes huis
 4. Voorkom problemen en wees eerlijk
 5. Zorg voor mooie foto’s
 6. Schakel de juiste makelaar of partij in
 7. Verkoop je huis via Zelfwoonhuisverkopen

Tip 1: het bepalen van de juiste vraagprijs

Wil jij je appartement verkopen in Rotterdam of je eengezinswoning? Bekijk dan eerst naar vergelijkbare woningen en hun vraagprijs. Let niet alleen op de vraagprijs maar bezoek eens de website van het kadaster. Daarin kun je opvragen voor welke prijzen het huis in Rotterdam daadwerkelijk verkocht is. Op sommige huizen wordt namelijk overboden, maar nog niet allemaal op dit moment. Het is dus goed om te bepalen voor welke prijs je je huis in de markt wilt zetten en of je rekening kan houden met overbieden, als je je woning zelf verkopen gaat.

Tip 2 & 3: opknappen en schoonmaken

Tip 2 en tip 3 hebben met elkaar te maken. Als jij een appartement bezichtigd en het is een rommeltje, schat je waarschijnlijk de waarde van de woning lager in. Uiteindelijk is je huisverkoop een stukje psychologie. Je eerste indruk die je met je huis afgeeft is daarbij bepalend. Bekijk eens wat voor kleine reparaties je nog zou kunnen uitvoeren en ruim je huis op voordat je bezoek gaat ontvangen. 

Tip 4: wees eerlijk

Tip 4 vinden wij bij Zelfwoonhuisverkopen erg belangrijk. Wees vooral eerlijk met je eigen situatie en de staat van je huis of appartement in Rotterdam. Wil jij een gemakkelijke verkoop en later geen issues of problemen? Benoem dan de mogelijke gebreken. Wijzelf hebben ooit een keer tijdens een bezichtiging meegemaakt dat de uitbouw scheef stond en er een scheur in de muur naar buiten zat. Dat de eigenaar hierbij ook nog laconiek was en dit een klein punt benoemde, zorgde ervoor dat we eigenlijk al geen vertrouwen hadden in deze woning. We hebben toen een bouwkundige keuring laten uitvoeren waarin het geschatte herstel bedrag uitkwam op zo’n EUR 11.000,-. 

Tip 5: mooie foto’s maken

Tip 5; zorg altijd voor mooie foto’s van de woning. Dat lijkt ons duidelijk. Ook hierbij geldt; ruim je woning of appartement op voordat je foto’s laat maken. Een volle badkamer met veel handdoeken en douchegel ziet er nu eenmaal minder fris uit. 

Tip 6 & 7: makelaar & Zelfwoonhuisverkopen

Tip 6 en tip 7 is eigenlijk de samenvatting van al hetgeen hierboven. Wil jij vooral ontzorgd worden in het verkopen van je huis in Rotterdam? Bekijk dan goed met welke makelaar jij in zee wilt gaan. Neem hierbij ook de kosten als courtage en commissie mee. Vraag ook naar de verborgen kosten, want die zijn aanwezig bij een hoop partijen. Wijzelf van Zelfwoonhuisverkopen rekenen geen commissie naar de verkoper, maar puur naar de koper. Dit houdt in dat wij geen kosten inhouden van jouw verkoopprijs! Ook ontzorgen wij je volledig en zorgen dat alle administratie netjes verwerkt wordt. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Geplaatst in Uncategorized

Een doorlopend krediet aanvragen? Zorg voor een betrouwbare kredietverstrekker!

Heb je plannen om te verbouwen of moet je auto worden vervangen? Het aanvragen van een doorlopend krediet stelt jou in staat, dit te realiseren. Zo hoef je niet direct een grote som geld zelf op te hoesten. Maar wat is een doorlopend krediet? Zorg ervoor dat je bij een betrouwbare kredietverstrekker terecht komt!

Doorlopend krediet

Zoals de naam het al zegt, is een doorlopend krediet een lening, die je tijdens de looptijd doorlopend kunt blijven aanspreken. Je leent een bepaald bedrag en betaalt daar maandelijks een rentepercentage over. Alleen over het bedrag dat je ook echt opneemt, wordt de rente berekend. Naast de rente betaal je ook een deel aflossing. Het is natuurlijk wel de bedoeling, dat het geleende geld uiteindelijk volledig wordt terugbetaald.

Flexibiliteit

Een doorlopend krediet aanvragen, vergroot jouw financiële flexibiliteit. Bij deze vorm van lening kan je het afgeloste bedrag namelijk ook weer opnieuw lenen. Een doorlopend krediet kent namelijk geen einddatum, tenzij jij hem uiteindelijk besluit op te zeggen na volledige betaling van de geldsom.

Rente

Bij een doorlopend krediet is de rente variabel. Dit betekent dat de rente enorm kan variëren. Hiermee verandert jouw maandbedrag dus ook. Stijgt de rente ineens enorm, dan kan je overwegen om de lening ineens of deels extra af te lossen. Zo houd je de kosten beheersbaar.

Betrouwbare kredietverstrekker

Zorg dat je voor het afsluiten van een doorlopend krediet in zee gaat met een betrouwbare kredietverstrekker. De lasten van de lening gaan immers lange tijd deel uitmaken van jouw vaste lasten. Zaak om een betrouwbare kredietverstrekker in de arm te nemen en zo de risico’s te beperken.

Doorlopend krediet aanvragen

Ga je uiteindelijk de stap zetten en een doorlopend krediet aanvragen, dan kun je online diverse vrijblijvende offertes opvragen. Zorg dat je alle voor- en nadelen goed met elkaar vergelijkt. Vervolgens kun je de lening online afsluiten. Afhankelijk van de geldverstrekker heb je eventueel een gesprek met een adviseur en wordt jou gevraagd om enkele documenten te verstrekken.

Geplaatst in Uncategorized

Waar moet ik op letten als ik ga beleggen?

Het is een hele stap om naast sparen ook met een deel van uw geld te gaan beleggen. Als je weet wat je kunt verwachten, is de kans op onnodige teleurstellingen een stuk kleiner.

Als spaarder weet u precies waar je aan toe bent. De bank of vermogensbeheerder seint je van tevoren in als de spaarrente verandert. Wanneer deze partij financiële problemen krijgt, staat de overheid via het depositogarantiestelsel garant tot een bepaald bedrag. Bij beleggen ontbreken deze zekerheden. De hoogte van het toekomstige rendement kan niet van tevoren voorspeld worden. Er bestaat een gevaar dat je (een deel van) uw investering verliest. Als beloning voor het lopen van deze risico’s krijgt u uitzicht op een rendement dat mogelijk hoger ligt dan dat van een spaarrekening. U hoeft overigens niet per se te kiezen; sparen en beleggen laten zich prima combineren. 

Risico en rendement
De hoogte van het verwachte rendement, hangt voor een heel groot deel af van het risico van een belegging. Bij een investering in een nieuwe Nederlandse staatsobligatie is de kans bijvoorbeeld heel klein dat de overheid de lening op de einddatum niet aflost. De beloning voor dit risico is dan ook relatief klein. Bij bedrijfsobligaties is het gevaar dat een partij zijn verplichtingen niet kan nakomen wat groter. Beleggers in dit soort leningen worden voor dat risico gecompenseerd door een hogere rente. 

Aandelen of obligaties
Investeren in aandelen staat nog een stapje hoger op de risicoladder. Hierbij verstrekt u geen lening die na verloop van tijd aflost, maar u wordt voor een klein deel eigenaar van een onderneming. In plaats van rente ontvangt u bij sommige bedrijven een gedeelte van de winst in de vorm van dividend. De beloning voor het grotere risico is dat de waarde van aandelen (beurskoers) vaak stijgt als het goed gaat met een bedrijf, bijvoorbeeld wanneer de winst toeneemt of het marktaandeel groeit. 

Waarschuwingslichten
Als u gaat beleggen moet u altijd in het achterhoofd houden dat u risico en rendement tot op zekere hoogte nooit los van elkaar moet zien. Als een partij u een heel hoog rendement in het vooruitzicht stelt met de belofte dat u nauwelijks tot geen risico loopt, zouden alle waarschuwingslichten moeten gaan knipperen. Dat is helemaal het geval als er bij de belegging ook nog vermeld wordt dat deze niet onder toezicht van de AFM staat. 

Beleggen met gemak
Voor veel mensen is een beleggingsfonds een aantrekkelijk alternatief voor het zelf selecteren van een aantal aandelen of obligaties. U hoeft zich dan niet te verdiepen in de vooruitzichten van de verschillende bedrijven en het volgen van de actuele marktontwikkelingen. 

Geplaatst in Uncategorized

Caferacer bouwen? Met deze tips geef je nooit teveel geld uit!

De motorliefhebbers onder ons zijn vast wel bekend met de grote voordelen van caferacers. Deze motoren beschikken over een unieke uitstraling en een rijke historie. De eerste caferacer werd gebouwd door een groepje motorliefhebbers die op zoek gingen naar een sportieve motorfiets. In die tijd waren er nog geen echte sportieve modellen verkrijgbaar. Motorliefhebbers besloten daarom zelf aan de slag te gaan en een basismodel om te bouwen tot een sportieve caferacer. Deze motoren werden zo genoemd doordat ze vol trots werden getoond op locaties waar veel mensen bijeen kwamen. Dit waren met name horecagelegenheden.


Kijk jij al tijden verlekkerd naar het aanbod op caferacerwebshop.com? Maar heb je een relatief klein budget om jouw caferacer geheel naar wens samen te stellen? Met de volgende tips geef je nooit teveel uit!

Kies voor de juiste basis

Voordat je kunt gaan bouwen aan een caferacer is het eerst belangrijk om voor de juiste basis te zorgen. Hier moet je niet te licht over nadenken. De juiste basis motor is namelijk niet alleen van belang voor de uitstraling van je caferacer, maar hiermee kan je ook nog eens heleboel extra kosten besparen. Gelukkig zijn veel motoren geschikt als basis voor de caferacer. Wel vereist de een wat meer werk dan de ander.

Voor het bouwen van een caferacer is het met name van belang dat de motor over een horizontale lijn van voor naar achter beschikt. Daarnaast moeten de wielen van gelijke hoogte zijn. Prima modellen zijn bijvoorbeeld de Honda CX500 en de Yamaha XS850.

Deze basis motoren zijn in werkelijk alle prijsklassen verkrijgbaar. Het kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn om voor een zeer goedkope motor te kiezen, maar bedenk wel dat de kwaliteit hier ook vaak naar is. Een zeer goedkope motor betekent ook vaak dat er veel klussen moeten worden gedaan om deze te kunnen rijden. Er zit een verschil tussen enkel gashendels van Caferacerwebshop en een nieuwe knipperlicht motor kopen en werkelijk alles aan de motor vervangen. Dat voel je in je portemonnee. En zo wordt goedkoop plotseling duurkoop. Vergis je daarom niet en kies niet alleen voor een relatief voordelige motor, maar bekijk ook hoeveel hier aan moet worden aangepast.

Bepaal het budget

Je bent nu de trotse eigenaar van de perfecte basis motor, maar wat nu? Denk niet dat je nu al de grootste uitgave achter de rug hebt, want er gaat nog veel meer komen om de perfecte caferacer samen te stellen. Het is immers niet alleen enkel een kwestie van een motor kopen. Je wil deze ook nog omtoveren tot echte caferacer. Begin daarom nadat je de eerste grote aankoop hebt gedaan met het opstellen van een budget.

Over hoeveel spaargeld beschik je momenteel? Hoeveel kun je maximaal uitgeven aan jouw caferacer? Wees realistisch en schat je budget vooral niet te ruim in. Het zou immers vervelend zijn als je straks in de financiële moeilijkheden komt omdat je je budget verkeerd had ingeschat. Hou er tevens rekening mee dat er vaak onvoorziene uitgaven bij komen. Reserveer daarom 8% van je totale budget voor dergelijke kosten. Hou je uiteindelijk toch nog wat geld over? Dan kan je deze altijd nog gebruiken om een uitgestelde aanpassing toch uit te voeren. Een db killer kopen en monteren hoort dan opeens tot de mogelijkheden.  

Wees tevens realistisch met hetgeen wat je zelf kunt doen en wat je beter kunt uitbesteden. Reserveer daarom ook tevens een bedrag voor arbeidskosten van een externe partij. Zo ben je op alles voorbereid.

Geplaatst in Uncategorized

U wordt beschuldigd van verzekeringsfraude. Wat nu?

Beschuldigd worden van verzekeringsfraude is niet prettig en kan tot serieuze strafzaken leiden. Frauderen bij uw verzekeraar is bij wet verboden in Nederland. Maar er worden ook (juridische) fouten gemaakt. En daar wilt u natuurlijk niet de dupe van zijn. Of u nu wel of niet onschuldig bent, u heeft ook in het geval van verzekeringsfraude recht op juridische bijstand en indien nodig een advocaat in de rechtszaal. Er zijn verschillende advocaten en advocatenkantoren in Nederland die gespecialiseerd zijn in verzekeringsrecht. In dit blog vertellen wij u meer over de vervolgstappen na betichting. 

Waarvan wordt u precies beschuldigd?

Zaak is om allereerst voor uzelf helder te krijgen waarvan u precies wordt beschuldigd. Er is sprake van verzekeringsfraude wanneer u bewust zaken heeft overdreven, niet duidelijk heeft aangegeven of verzwegen tegenover uw verzekeraar. Maar ook hier worden fouten gemaakt. En ook zeker onbewust. Een verzekeraar kan deze beschuldiging indienen, ook als u al jarenlang bij deze verzekeraar bent en netjes uw premies betaalt. De stempel ‘fraude’ kan voor verschillende gevallen gebruikt worden. Enkele voorbeelden:

 • U vermeldt bij de verzekeraar niet dat uw gestolen laptop niet 400 euro maar 650 euro kostte.
 • U geeft voorwerpen aan die helemaal niet gestolen zijn.
 • U vult een formulier foutief in of vergeet iets te vermelden. 
 • U weet niet precies hoeveel de geleden schade is, dus maakt u een schatting van het bedrag

Zoals u ziet zijn sommige punten terechte vormen van fraude. Bijvoorbeeld de laptop of gestolen voorwerpen. In zo’n geval is juridische bijstand lastig, want u weet zelf heel goed dat u fout zit. Maar onbewuste fouten komen voor. Zeker als u niet vaak of eerder een schadeclaim heeft ingediend. 

Hulp inschakelen

Fraudeert u bewust en weet u wat u aan het doen bent, dan is juridische bijstand mogelijk maar u weet natuurlijk zelf dat u de zaken bewust heeft voorgelogen of verdraaid. Een goede zaak opzetten is dan lastig. Toch is het invullen van verzekeringspapieren soms een grijs gebied. Waarde is niet altijd precies aan te duiden of uit te drukken in geld. Dus denkt u richting een bedrag. We gaan er even van uit dat u de zaken bewust niet wilde bedonderen en u uw claim naar eer en geweten juist heeft ingevuld. Wordt u dan toch beschuldigd, dan is het verstandig om een advocaat in de arm te nemen. Die weet precies waar u rechten liggen en kan u ook helpen bij de verdere afhandeling van de zaak. Vooral prettig als het om een grote schadeclaim gaat. 

En dan?

Verzekeraars kunnen claims al snel afdoen als fraude, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Een verzekeraar kan ook fout zitten of verkeerd onderzoek hebben gedaan. De advocaat probeert dit dan voor u helder in kaar te brengen. Hierdoor staat u sterker in de schoenen en heeft u een specialist aan uw zijde die adviseert en u begeleidt in het juridische proces. Zelf onderzoek doen kan natuurlijk ook, maar als u niet precies alle stappen kent, kan dat een flinke klus zijn. Uiteraard kan een advocaat in verzekeringsrecht u ook bijstaan in de rechtszaal, mocht het zo ver komen. 

Geplaatst in Uncategorized

De rol van een broker

Online beleggen is erg populair en heel gemakkelijk te doen. Je kunt ervoor kiezen om te beleggen via een beleggingsfonds, je vermogen laten beheren of via de beurs te beleggen. In het laatste geval heb je een broker nodig. De broker handelt actief in valuta, aandelen en grondstoffen. Een broker kan slaan op zowel een persoon als op een bedrijf. De persoon of het bedrijf handelt tussen de markt en de belegger. Broker is de Engelse term, de Nederlandse term is effectenmakelaar.

Wat doet een broker precies?

De broker is lid van de beurs en werkt in opdracht van beleggers. Er worden opdrachten aangenomen van andere partijen, waaronder pensioenfondsen, beleggers en andere particuliere klanten. Hij brengt een koper en verkoper bij elkaar. Dit kan op alle gebieden zijn, zoals opties, obligaties en aandelen. De broker heeft handelaren in dienst, die zorgen voor de actieve handel tussen twee partijen. Zij mogen niet zelf op de markt handelen.

Broker/dealer

Brokers vervullen één van de twee belangrijkste rollen op de effectenbeurs. De andere rol is de dealer. Wanneer een bedrijf beide rollen vervuld wordt het een broker/dealer genoemd. Deze rollen moeten echter strikt gescheiden blijven en daarom moet een bedrijf aan strenge eisen voldoen. Het mag nooit gemengd worden. Anders kan het zijn dat er geadviseerd wordt om bijvoorbeeld aandelen te verkopen, zodat zij zelfs vervolgens goedkoop kunnen inkopen. Dit is verboden.

Brokers vergelijken

Tegenwoordig is het mogelijk om via je bank te beleggen. Dit kan onder andere bij de grote banken, zoals Rabobank, Dexia en Fortis. Het is bij deze banken mogelijk om aandelen en andere beleggingen te kopen of te verkopen. Zij staan in dit geval dienst als broker of dealer. Via een vergelijkingssite is het heel gemakkelijk om verschillende brokers te vergelijken en vervolgens gelijk een rekening te openen. Het schijnt dat de meeste bekende brokers ook het beste zijn in hun vak.

Geplaatst in Uncategorized

Premium Partners

Traxion