7 tips om je woning in Rotterdam te verkopen

Wil jij je huis verkopen in Rotterdam? Wij geven 7 tips bij het je huis verkopen Rotterdam:

  1. Bepaal de juiste vraagprijs
  2. Knap je huis eerst op
  3. Zorg voor een schoon en netjes huis
  4. Voorkom problemen en wees eerlijk
  5. Zorg voor mooie foto’s
  6. Schakel de juiste makelaar of partij in
  7. Verkoop je huis via Zelfwoonhuisverkopen

Tip 1: het bepalen van de juiste vraagprijs

Wil jij je appartement verkopen in Rotterdam of je eengezinswoning? Bekijk dan eerst naar vergelijkbare woningen en hun vraagprijs. Let niet alleen op de vraagprijs maar bezoek eens de website van het kadaster. Daarin kun je opvragen voor welke prijzen het huis in Rotterdam daadwerkelijk verkocht is. Op sommige huizen wordt namelijk overboden, maar nog niet allemaal op dit moment. Het is dus goed om te bepalen voor welke prijs je je huis in de markt wilt zetten en of je rekening kan houden met overbieden, als je je woning zelf verkopen gaat.

Tip 2 & 3: opknappen en schoonmaken

Tip 2 en tip 3 hebben met elkaar te maken. Als jij een appartement bezichtigd en het is een rommeltje, schat je waarschijnlijk de waarde van de woning lager in. Uiteindelijk is je huisverkoop een stukje psychologie. Je eerste indruk die je met je huis afgeeft is daarbij bepalend. Bekijk eens wat voor kleine reparaties je nog zou kunnen uitvoeren en ruim je huis op voordat je bezoek gaat ontvangen. 

Tip 4: wees eerlijk

Tip 4 vinden wij bij Zelfwoonhuisverkopen erg belangrijk. Wees vooral eerlijk met je eigen situatie en de staat van je huis of appartement in Rotterdam. Wil jij een gemakkelijke verkoop en later geen issues of problemen? Benoem dan de mogelijke gebreken. Wijzelf hebben ooit een keer tijdens een bezichtiging meegemaakt dat de uitbouw scheef stond en er een scheur in de muur naar buiten zat. Dat de eigenaar hierbij ook nog laconiek was en dit een klein punt benoemde, zorgde ervoor dat we eigenlijk al geen vertrouwen hadden in deze woning. We hebben toen een bouwkundige keuring laten uitvoeren waarin het geschatte herstel bedrag uitkwam op zo’n EUR 11.000,-. 

Tip 5: mooie foto’s maken

Tip 5; zorg altijd voor mooie foto’s van de woning. Dat lijkt ons duidelijk. Ook hierbij geldt; ruim je woning of appartement op voordat je foto’s laat maken. Een volle badkamer met veel handdoeken en douchegel ziet er nu eenmaal minder fris uit. 

Tip 6 & 7: makelaar & Zelfwoonhuisverkopen

Tip 6 en tip 7 is eigenlijk de samenvatting van al hetgeen hierboven. Wil jij vooral ontzorgd worden in het verkopen van je huis in Rotterdam? Bekijk dan goed met welke makelaar jij in zee wilt gaan. Neem hierbij ook de kosten als courtage en commissie mee. Vraag ook naar de verborgen kosten, want die zijn aanwezig bij een hoop partijen. Wijzelf van Zelfwoonhuisverkopen rekenen geen commissie naar de verkoper, maar puur naar de koper. Dit houdt in dat wij geen kosten inhouden van jouw verkoopprijs! Ook ontzorgen wij je volledig en zorgen dat alle administratie netjes verwerkt wordt. Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion