Leningen

Heb je meerdere leningen lopen en wil je hier graag op besparen? Onze tip is om eens na te gaan of het niet goedkoper is om de verschillende leningen over te sluiten tot één lening waardoor je ook één duidelijk maandbedrag behoud. Het is namelijk erg belangrijk om een duidelijk overzicht op je uitgaven te houden, zodat dit goed gemanaged kan worden.

Daarnaast is het oversluiten van je leningen vaak ook nog eens een stuk voordeliger! Je kunt dus geld besparen op deze leningen. Het oversluiten van je leningen is geschikt wanneer je op dit moment al één of meedere leningen op je naam hebt lopen. Daarnaast is het verstandig om over te stappen wanneer de huidige vorm van lenen niet meer aansluit bij je persoonlijke situatie. Daarnaast is het dus interessant wanneer je de maandelijks terugkerende lasten wilt verlagen.

Wanneer je een lening wilt gaan oversluiten is het het verstandigst om contact op te nemen met de partij die de nieuwe lening zou moeten gaan verstrekken. Geef hierbij duidelijk aan dat je al een lening hebt lopen maar dat je deze wilt oversluiten. Bekijk de offertes die je tot je beschikking hebt en bereken vervolgens wat de maandelijkse besparing zou zijn. Veel kredietverstrekkers kunnen je gratis helpen bij het maken van zo’n berekening. Wees er wel alert op dat zij de uitkomst hiervan niet omvormen naar hun eigen voordeel.

Je huidige kredietverstrekker zal vaak extra kosten in rekening brengen voor het eerder aflossen van de lopende lening, maar dit verdien je weer terug met de besparing op de nieuwe lening. Het is aan te raden om te berekenen op welke datum je deze extra kosten weer terugverdiend hebt. Zo weet je vanaf welk moment je extra geld per maand over gaat houden.

Interessante leningen pagina’s:

 

Premium Partners

Traxion