Caferacer bouwen? Met deze tips geef je nooit teveel geld uit!

De motorliefhebbers onder ons zijn vast wel bekend met de grote voordelen van caferacers. Deze motoren beschikken over een unieke uitstraling en een rijke historie. De eerste caferacer werd gebouwd door een groepje motorliefhebbers die op zoek gingen naar een sportieve motorfiets. In die tijd waren er nog geen echte sportieve modellen verkrijgbaar. Motorliefhebbers besloten daarom zelf aan de slag te gaan en een basismodel om te bouwen tot een sportieve caferacer. Deze motoren werden zo genoemd doordat ze vol trots werden getoond op locaties waar veel mensen bijeen kwamen. Dit waren met name horecagelegenheden.


Kijk jij al tijden verlekkerd naar het aanbod op caferacerwebshop.com? Maar heb je een relatief klein budget om jouw caferacer geheel naar wens samen te stellen? Met de volgende tips geef je nooit teveel uit!

Kies voor de juiste basis

Voordat je kunt gaan bouwen aan een caferacer is het eerst belangrijk om voor de juiste basis te zorgen. Hier moet je niet te licht over nadenken. De juiste basis motor is namelijk niet alleen van belang voor de uitstraling van je caferacer, maar hiermee kan je ook nog eens heleboel extra kosten besparen. Gelukkig zijn veel motoren geschikt als basis voor de caferacer. Wel vereist de een wat meer werk dan de ander.

Voor het bouwen van een caferacer is het met name van belang dat de motor over een horizontale lijn van voor naar achter beschikt. Daarnaast moeten de wielen van gelijke hoogte zijn. Prima modellen zijn bijvoorbeeld de Honda CX500 en de Yamaha XS850.

Deze basis motoren zijn in werkelijk alle prijsklassen verkrijgbaar. Het kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn om voor een zeer goedkope motor te kiezen, maar bedenk wel dat de kwaliteit hier ook vaak naar is. Een zeer goedkope motor betekent ook vaak dat er veel klussen moeten worden gedaan om deze te kunnen rijden. Er zit een verschil tussen enkel gashendels van Caferacerwebshop en een nieuwe knipperlicht motor kopen en werkelijk alles aan de motor vervangen. Dat voel je in je portemonnee. En zo wordt goedkoop plotseling duurkoop. Vergis je daarom niet en kies niet alleen voor een relatief voordelige motor, maar bekijk ook hoeveel hier aan moet worden aangepast.

Bepaal het budget

Je bent nu de trotse eigenaar van de perfecte basis motor, maar wat nu? Denk niet dat je nu al de grootste uitgave achter de rug hebt, want er gaat nog veel meer komen om de perfecte caferacer samen te stellen. Het is immers niet alleen enkel een kwestie van een motor kopen. Je wil deze ook nog omtoveren tot echte caferacer. Begin daarom nadat je de eerste grote aankoop hebt gedaan met het opstellen van een budget.

Over hoeveel spaargeld beschik je momenteel? Hoeveel kun je maximaal uitgeven aan jouw caferacer? Wees realistisch en schat je budget vooral niet te ruim in. Het zou immers vervelend zijn als je straks in de financiële moeilijkheden komt omdat je je budget verkeerd had ingeschat. Hou er tevens rekening mee dat er vaak onvoorziene uitgaven bij komen. Reserveer daarom 8% van je totale budget voor dergelijke kosten. Hou je uiteindelijk toch nog wat geld over? Dan kan je deze altijd nog gebruiken om een uitgestelde aanpassing toch uit te voeren. Een db killer kopen en monteren hoort dan opeens tot de mogelijkheden.  

Wees tevens realistisch met hetgeen wat je zelf kunt doen en wat je beter kunt uitbesteden. Reserveer daarom ook tevens een bedrag voor arbeidskosten van een externe partij. Zo ben je op alles voorbereid.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion