Hypotheek

Een van onze tips is om te bekijken of het mogelijk is om geld te besparen op je hypotheek. Je hebt een hypotheek voor je woning en vraag je af of het interessant is om je hypotheek over te sluiten. Er zijn allerlei redenen om eens uit te rekenen of het interessant is om je hypotheek over te sluiten. Loopt de rentevaste periode binnenkort af? Vervalt uw rentekorting bij de huidige geldverstrekker? Wellicht is de hypotheekrente van dit moment lager dan de rente waartegen de hypotheek destijds is afgesloten? Dit zijn allemaal situaties waarin het interessant is om te bekijken of u uw hypotheek niet beter kunt oversluiten.

Onze financiële tips helpen je om de uitgaven te beperken. Het oversluiten van je hypotheek is zo’n tip. Dit kan een ingewikkeld proces zijn, maar het loont vaak wel. Dit kan vaak erg veel geld schelen waardoor u aan het eind van de maand geld overhoudt. Veel hypotheekverstrekkers bekijken graag met u wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van het oversluiten van een hypotheek zijn onder andere dat de voorwaarden vaak beter zijn. Daarnaast heeft u na het oversluiten vaak lagere maandlasten. Het geld dat u vervolgens over houdt kunt u bijvoorbeeld besteden aan het verbouwen of renoveren van uw woning, wat de waarde van de woning weer doet stijgen.

Interessante hypotheek pagina’s:

Premium Partners

Traxion