Helaas ben je na jaren werkzaam geweest te zijn bij een bedrijf, ontslagen. Uiteraard is dit een vervelende uitkomst na zo’n lange dienstperiode en dit verloopt dan vaak ook niet zonder slag of stoot. Zo kan het voorkomen dat u een transitievergoeding krijgt, omdat de dienstbetrekking eindigt met toestemming van de kantonrechter. Een transitievergoeding kan men echter ook ontvangen, wanneer een tijdelijk contract niet verlengd wordt door de werkgever of de werknemer het contract beëindigd als gevolg van ernstig verwijtbaar handelen. Als er een transitievergoeding aan te pas komt, is het echter belangrijk om hier meer informatie over te werven. Hoe hoog is deze vergoeding namelijk en wat is het precieze verschil met een vaststellingsovereenkomst? Hier informeren we je over in deze blog, dus lees vooral snel verder!
Transitievergoeding of vaststellingsovereenkomst: hoe zit dit?
Een vaststellingsovereenkomst is iets anders dan een transitievergoeding. Een transitievergoeding is namelijk een geldsom die de werknemer ontvangt van de werkgever, wanneer er sprake is een tussenkomst van een kantonrechter of UWV. Dit is niet het geval bij een vaststellingsovereenkomst. De werkgever zal hoogstwaarschijnlijk dan ook een hogere vergoeding bieden bij ontslag bij een vaststellingsovereenkomst, omdat de kantonrechter zo omzeild kan worden en vele procedures voorkomen worden. Wilt u uw vaststellingsovereenkomst controleren? Laat dat over aan de specialist en neem contact op met transitievergoeding.nl!
De hoogte van de transitievergoeding berekenen
Wilt u niet de vaststellingsovereenkomst maar de transitievergoeding checken? Dan kunt u de berekening aanhouden van een derde deel van het maandsalaris per dienstjaar. Op die manier weet u precies of de totstandkoming van dit bedrag klopt en houdt u het heft in eigen handen. Meer weten hierover? Kijk voor een voorbeeldje op de website van transitievergoeding.nl. Wij helpen u graag verder met alle informatie omtrent de transitievergoeding om dit proces zo goed mogelijk voor u te laten verlopen.
Geef een reactie