Een klein bedrag lenen

Je hebt een klein bedrag nodig voor een korte periode: je hebt onvoorziene kosten, je zit even krap bij kas of die televisie die je al heel lang wilt, is eindelijk in de aanbieding. Een minilening is in deze gevallen ideaal.

Wat is een minilening?

Bij een minilening leen je een klein bedrag. Bij een bank kun je tussen de 300 en 2500 euro lenen. Dit geleende bedrag moet je binnen een looptijd van een jaar af betalen. Bij sommige banken moet je het zelfs binnen 3 maanden terug betalen. Ook zijn er nog geldvoorschietende instellingen of een kreditbeurs. Bij deze instellingen kun je een bedrag lenen tussen de 50 en 600 euro. Deze looptijd is een stuk korter: je moet het bedrag terug betalen binnen een maand. De eerste keer dat je leent, kun je sowieso niet meer dan 150 euro lenen. Als je vaker leent, kan het bedrag wel hoger worden.

Kosten van een minilening

De kosten van een minilening zijn afhankelijk van de instelling waar je het geld leent en het bedrag dat je leent. Bij een bank worden de kosten op dezelfde manier berekent als bij een persoonlijke rekening. Je betaalt dus over het geleende bedrag rente. Banken hanteren voor de rente de JKP formule: een percentage wat je door twaalf deelt, waardoor er een maandelijke percentage ontstaat. Als je JKP 12% is, moet je elke maand 1% rente afdragen. Als je een bedrag leent dat lager is dan 1250 euro, mag de bank maximaal 18,5% JKP vragen. Bij een bedrag hoger dan 1250, mag de bank maximaal 13,5% JKP vragen. Bij geldvoorschietende instellingen of de kreditbeurs zijn eenmalige kosten verbonden. Sommige instellingen hanteren vaste kosten per maand en andere over de hele looptijd.

Geplaatst in Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion