Geld lenen

Bent u van plan om geld te lenen? Er zijn verschillende soorten leningen waarmee u geld kunt lenen. Hieronder worden de drie populairste manieren van geld lenen besproken: doorlopend krediet, minilening en persoonlijke lening.

1. Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet leent u op een flexibele manier geld. Het krediet is vrij opneembaar en tussendoor kunt nog meer geld lenen. U kunt nog meer geld lenen totdat u het vooraf afgestelde maximale bedrag heeft bereikt. De rente is vooraf niet vastgesteld en varieert per geleende bedrag. De rente is vaak wel lager dan bij ander soort leningen. Enige nadeel aan een doorlopend krediet is dat u nooit weet wat de totale rentekosten zijn. Uw kredietwaarde wordt bij een doorlopend krediet wel getest door het BKR in Tiel.

2 Minilening

Zoals de naam al zegt, is een minilening een lening waarbij u een klein bedrag kunt lenen. U kunt niet meer dan 750 euro lenen en het bedrag moet u binnen enkele weken alweer terugbetalen. Uw schuld wordt bij een minilening niet hoog en u heeft het geld snel op uw rekening. Wilt u geld lenen zonder dat uw kredietwaarde wordt getoetst bij het BKR? De minilening is dan een geschikte oplossing. Er vindt bij een minilening geen BKR toetsing plaats.

3. Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is een lening waarbij u een vast bedrag leent en aflossen gebeurt maandelijks. De looptijd en de rente van de lening worden vooraf afgesproken. De rente is afhankelijk van de looptijd. Een persoonlijke lening kan afgesloten worden met een looptijd van 6, 12, 24, 36 of 60 maanden. De rente is vaak wel hoger dan bij een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening kunt u een bedrag tussen de 2.500 en 50.000 euro lenen en het is niet mogelijk om tussentijds extra geld bij te lenen.

 

Geplaatst in Lening

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion