Overweeg je om een kredietkaart aan te schaffen?

Een kredietkaart kun je voor veel soorten aankopen gebruiken. Vooral online en in het buitenland is het gemakkelijk om met een kredietkaart te betalen. Vaak is het hier niet mogelijk om te betalen met je gewone bankpas. Maar je kunt een kredietkaart ook gewoon in Nederland gebruiken bij alle winkels, tankstations en hotels. Een kredietkaart is dus eigenlijk voor elke soort betaling handig!

Een kredietkaart werkt niet hetzelfde als een gewone pinpas. Bij een pinpas wordt het geld direct van je rekening afgeschreven. Bij een kredietkaart heb je een bedrag per maand beschikbaar en wordt de aankoop van het beschikbare bedrag afgehaald. De meeste kredietkaarten hebben een limiet van 1000 euro, maar er zijn ook kaarten beschikbaar met een limiet van 2.500 of 5.000 euro. Je kunt alles uitgeven, totdat je het limiet hebt bereikt. Aan het eind van de maand moet je het uitgegeven bedrag gaan terugbetalen. Als je een maand je kredietkaart niet hebt gebruikt, hoef je ook geen geld terug te betalen. Bij sommige kredietkaarten is het ook mogelijk om het bedrag in termijnen terug te betalen. Als je ervoor kiest om het in termijnen terug te betalen, betaal je ook rente. Je betaalt dan uiteindelijk iets meer terug dan je limiet.

Kredietkaarten vergelijken

Er zijn verschillende kredietkaarten verkrijgbaar. Sowieso kan het limiet en de manier van afbetalen per kredietkaart verschillen. Maar er zijn ook nog speciale kredietkaarten. Er zijn bijvoorbeeld speciale kredietkaarten voor studenten. Deze kredietkaart heeft een lager limiet en de rente bij het aflossen is lager. Verder zijn er nog kredietkaarten waarbij je korting krijgt op benzine of waarbij je punten spaart voor vliegtickets.

Een kredietkaart heeft wel jaarlijkse kosten, maar ook deze verschillen per kaart. Het is verstandig om te vergelijken welke kredietkaart voor jou geschikt is. Geen kredietkaart is hetzelfde. En als je veel vliegt, kan het bijvoorbeeld voordeliger zijn om een kredietkaart aan te schaffen waarbij je punten spaart voor vliegtickets. Op deze manier kan een kredietkaart dus jou ook nog wat opleveren.

Geplaatst in Creditcard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion