Tips bij besparen op woonverzekeringen

Wanneer je een woning koopt of huurt sluit je een woon- en/of inboedelverzekering af voor deze woning. Dit gebeurd vaak uit noodzaak en veel mensen hebben op dat moment niet de tijd om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Een van onze bespaar tips os om te bekijken of deze verzekeringen niet goedkoper zouden kunnen.

Vaak is het interessant om de woon- en inboedelverzekering bij de zelfde verzekeringsmaatschappij af te sluiten. Dit bespaard niet alleen geld maar ook veel moeite wanneer je een claim zou moeten indienen. Daarnaast voorkomt het het overlappen of juist gaten in de dekking. Daarnaast is het belangrijk om goed naar de voorwaarden van de verzekeringen te kijken. Veel mensen laten een onzinverzekering afsluiten. Onze tip is om de voorwaarden van de verzekering goed door te lezen en te bekijken wat de dekking precies is.

Wanneer je in een appartement woont is de woonhuisverzekering vaak geregeld via de Vereniging van Eigenaren. Ga dit na, zo voorkom je dat je dubbel gedekt bent en kun je geld besparen. Het is in sommige situaties overigens wel interessant om een eigen woonhuisverzekering voor je appartement af te sluiten. Dit is het geval wanneer je appartement bijvoorbeeld extra luxe bevat. Wanneer je een zeer uitgebreide keuken hebt laten installeren zou je hier bijvoorbeeld naar kunnen kijken.

Een andere tip voor het besparen op een woon- en inboedelverzekering is om te kijken naar premiekortingen. Wanneer je woning voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen kun je vaak korting op je premie krijgen. Zo bespaar je extra geld op deze verzekeringen.

Heb je naast een woning ook een caravan? Vergeet dan niet een aparte caravanverzekering af te sluiten.

Geplaatst in Verzekering Getagd met , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Premium Partners

Traxion