Zo bespaar je op je lopende leningen

Je hebt lopende leningen en wilt hier graag op besparen? Lees hier onze tips en ga direct aan de slag om geld te besparen!

In veel gevallen is het voordelig om je lopende leningen over te sluiten. Met name wanneer je meerdere leningen hebt lopen is dit interessant. Neem de volgende stappen en bekijk of ook jij kunt besparen op deze maandelijks terugkerende kosten.

  1. Ga na welke leningen je op dit moment hebt lopen. Maak een overzicht van de hoogte van deze lening en wat dit maandelijks kost.
  2. Bekijk of het mogelijk is om een deel van je leningen af te lossen met spaargeld.
  3. Ga na of er extra kosten in rekening worden gebracht wanneer je een lening vroegtijdig zou aflossen.
  4. Bekijk op internet de mogelijkheden voor het afsluiten van een nieuwe lening. Hierbij is het verstandig om alle leningen bij één kredietverstrekker onder te brengen.
  5. Neem contact op met de mogelijke kredietverstrekker en maak een afspraak. Bekijk bij deze afspraak samen of de geschatte besparing mogelijk is.
  6. Wanneer het loont kun je de verzekering oversluiten.
  7. Bereken op welke datum je de boete van je oude kredietverstrekker terugverdiend hebt. Vanaf deze datum ga je daadwerkelijk geld besparen

Door onze tips te volgen moet het mogelijk zijn om te besparen op je leningen. In sommige gevallen is het helaas niet mogelijk om te besparen op je lopende leningen. Het is wel aan te raden om eens per jaar nog eens te kijken of het op dat moment nog steeds niet interessant voor je is.

Geplaatst in Lening Getagd met , , ,

Premium Partners

Traxion